UMEÅ Folkuniversitetet 4 september 18.30

 

SKELLEFTEÅ Medlefors 2 oktober 18.30

 

LULEÅ Träffpunkt Siljabloo 19 september 18.30

Varmt välkommen till en föreläsning om visdom som bevarats av världens ursprungsbefolkningar, och hur dessa kunskaper kan vara till hjälp för oss i modern tid.

2016 blev världen uppmärksammad på lokalbefolkningens motstånd vid Standing Rock i USA. En profetia som levt vidare i hundratals år bland Siouxfolket i Dakota talade om ”black snakes” i marken som skulle förgifta vattnet och därmed allt liv. De svarta ormarna kom – det var oljepipelines, och lokalbefolkningens motstånd i Standing Rock fick en hel värld att vakna.

I Anderna och Amazonas fanns en profetia att det skulle komma ”skäggiga män med pinnar av eld och vända världen upp och ner”. Man trodde att befolkningen skulle tvingas fly upp i bergen och ut i djungeln för att bevara sina liv, sina traditioner och sin kunskap. När tiden är inne skulle de, enligt profetian, åka ut i ”stora kondorer” för att undervisa.

I maj 2019 fick Västerbotten besök av Don Alejandro från q’erofolket i Anderna. Vasa i Österbotten fick besök av Mama Selmira från Shipibo i Amazonas. De gör den långa resan till oss i Europa för att de är kallade av sin tradition att resa till västvärlden för att undervisa. Det som av västerländska antropologer för femtio år sen betraktades som profetior och myter är idag verklighet.

Vi lever i den tid då Örnen och Kondoren möts och flyger tillsammans. Söder och Norr, Öst och Väst möts som barn av samma Moder Jord och skapar tillsammans en jämlik, balanserad, fredlig värld.

Vi är många som känner kallelsen att göra det vi kan för Moder Jord och allt levande. Vi vet att allt börjar med oss själva, att världen förändras inifrån och ut. Det här är en kväll för oss som vill svara på kallelsen!

• Vad kan vi idag lära oss av ursprungsbefolkningarnas sätt att tänka?
• Hur var det ens möjligt att förutse framtiden för hundratals år sedan?
• Vad kan vi göra här och nu för att uppfylla vår del av profetian?

Varmt välkomna till en tankeväckande föreläsning om visdom från världens ursprungsbefolkningar och framför allt den sydamerikanska traditionen från Peru som under hundratals år förvaltades av q’erofolket.

Anna Larsson från Skellefteå håller utbildningen Skönhetens väg i personlig utveckling baserad på traditionen från Q’erofolket i Peru.

Utbildningen Skönhetens Väg – att leva med medvetenhet och mening startar i november 2019 i Skellefteå. Anna erbjuder utbildningar, föreläsningar, vägledningssessioner och arrangerar i mars 2020 en resa till Cusco och Machu Picchu i Peru.

UMEÅ

Tid och plats: 4 september 18.30 Föreläsningen arrangeras i Folkuniversitetets aula på Nygatan 43.

Pris 120 kr.

Biljett och bokning:
https://www.folkuniversitetet.se/Kurser–Utbildningar/Kultur-Samhalle/Filosofi-och-idehistoria/Ide–och-lardomshistoria/Umea/skonhetens-vag—att-leva-med-medvetenhet-och-meni/

 

SKELLEFTEÅ

Tid och plats: Medlefors Folkhögskola onsdag 2 oktober kl 18.30 – 21

Pris: 200 kr

Biljett och bokning:

https://simplesignup.se/event/153163

alternativt mail till anna@alight.me och betalning kontant på plats

Varmt Välkommen!

 

LULEÅ

Tid och plats: Träffpunkt Siljabloo, Amiralsvägen 8, Luleå torsdag 19 september kl 18.30 – 21

Pris: 200 kr

Biljett och bokning:

https://simplesignup.se/event/153963

alternativt mail till anna@alight.me och betalning kontant på plats

Varmt Välkommen!