Nu är det sommar! Tack alla kunder, vänner och samarbetspartners för en fantastisk vår!

Under åren på shamanens väg har det blivit mer naturligt att tänka och orientera sig tidsmässigt från solen och månen hellre än kalendern. Mitt nyår startar numera 21 december, när solen och ljuset återvänder. Årets kraftfullaste vändning om du frågar mig, en kväll som jag verkligen vill fira. Så även den här gången, och vi var ett gäng som skickade upp våra önskningar för 2019 i kinesiska lyktor den kvällen!

Önskningar i ceremoni slår in, vare sig vi tror det eller inte. Vi är inte riktigt medvetna om hur kraftfulla våra tankar är, eller i vilken utsträckning vi skapar vår verklighet med våra tankar. När vi önskar något och håller öppet för det, vilket vi gör genom att släppa taget, överlämna till den större kraften, livet självt i stället för att oroa oss att det INTE ska hända, så skapar vi möjligheter för allt att faktiskt ske.

Hela mitt första år som företagare har varit en dröm som blivit sann på ett sätt som överträffat allt jag kunnat föreställa mig. Min dröm var att få lägga all min tid och engagemang på att göra det möjligt för fler att ta del av kunskaper från våra ursprungsbefolkningar, shamanens väg till balans och mystiken som är djupet och kärnan i ett medvetet liv. Vad jag inte visste var hur det skulle tas emot. Går det att leva på att vara shaman i Skellefteå? Vad jag vet är det ingen som gjort det förut, så den frågan kunde ingen svara på.

Det här året, den här våren, har jag mött så många fantastiska modiga människor, som kommit för att möta sig själva genom mina tjänster och mötesplatser. Genom ceremonikvällar och trumresor som är ett direkt möte med sitt eget inre. Genom personliga helanderesor där vi träffats en gång i månaden och jag har fått följa utvecklingen att ömsa skinn, släppa gamla historier och mönster, hitta rätt relation till familj och omgivning, att utan rädsla få komma i kontakt med själens längtan.

Jag har fått följa grupper som under våren mött Jaguaren inom sig själva i Västers riktning i Medicinhjulet och nu under sommaren vandrar med kraftdjuret som mäktig följeslagare. Jaguaren som jagar bort livlösheten, som tar oss i nackskinnet och får oss att kliva ur de gamla hjulspår som annars skulle ha blivit vårat öde, för att i stället möta vårt destiny, det liv vi själva medvetet väljer.

Under våren startade två nya utbildningar. Måncirkeln för kvinnor blev fullbokad och pionjärerna i den gruppen har nu mött sin egen relation till Moder Jord och mamma, sin fysiska kropp, sin egen del i relationer och systerskap, sin kvinnliga sexualitet och omfamnat det ljus de tidigare gett bort till sina förebilder. De är nu redo att starta egna kvinnocirklar, och det är så här ”the world will be saved by the western woman”, som Dalai Lama sagt. Med medvetenhet om sin egen makt, med systrar som håller oss om ryggen och förfäder och förmödrars visdom blir vi en ostoppbar kraft!

I mars startade också kursen Let it Flow, som handlar om pengar som symbol för flöde. Den kursen föddes ur mitt eget motstånd till siffror och bokföring, att jag tycker det är så tråkigt. Som shamaner gör vi alltid lemonad när livet erbjuder citroner, så denna kurs som egentligen handlar om att lösa upp blockeringar, tankevurpor och motstånd kring våra tankar om pengar är bland den roligaste kurshelg jag gjort!

Ur Let it Flow föddes ytterligare en tjänst som jag inte hade i åtanke från början, men som visade sig vara till hjälp för fler. Jag har haft flera soloföretagare som under våren gjort Let it Flow som personlig vägledning för att göra nystart eller omstart i sina företag! Det är ett så häftigt exempel på hur livet ser möjligheter som jag själv inte kan räkna ut i förväg! Det är inte bara ”jag” som planerar min verksamhet! Det är verkligen Moder Jord som är min chef och hon har en plan som jag inte har fulla bilden av, och behöver inte ha heller eftersom Hon vägleder mig!

Den största dröm som gått i uppfyllelse under våren som gått är förstås besöken från Peru. Att Don Alejandro kom, tillsammans med Karin och Linda, och gjorde en ceremoni för att bygga broar mellan Sápmi och Q’eros är så stort så det fortfarande är svårt att ta in. Att vi är en del av profetian som nu slår in är det inte längre någon som behöver fundera på om det är sant.

Även här hände det som jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig, nämligen att vi samma vår fick ett besök till från Mama Selmira från Shipibo. Richard Aguayo var guide när jag var i Peru för tre år sen. I mars hörde av sig och berättade att han skulle komma till Europa tillsammans med Mama Selmira. Han undrade om jag hade möjlighet att hjälpa honom ordna ett event här i Sverige så hon kunde hålla en workshop och kvinnocirkel. När jag insåg att de kommer i maj, samma månad som vi har besök av Don Alejandro, var jag tvungen att säga nej. Men kom att tänka på min vän Lilian i Österbotten, som bjudit in mig att hålla utbildning i Medicinhjulet. Sagt och gjort.

Fundera över den logiska sannolikheten att första helgen i maj 2019 kommer Don Alejandro från Q’ero till Malå i Västerbotten. Två veckor senare kommer Mama Selmira från Shipibo till Malax i Österbotten. Nån som fortfarande tror på slumpen här? Det är så ofattbart, så stort och så hedrande att få vara en del av att göra detta möjligt. Att vi är så många som bär Ljuset från Norr så genom ett evenemang på Facebook som enda marknadsföring blir ceremonier och workshops fullbokade och våra besökare så varmt välkomnade av alla öppna hjärtan!

Hur har detta varit möjligt?

När jag säger att jag jobbar på uppdrag av Moder Jord och ingen annan så är det på fullaste allvar. Jag är verkligen vägledd, mitt arbete styrs av en kraft jag inte kan förutse men som jag vet finns där. Jag kan planera mina kurser, hålla öppet för vägledningssessioner och göra allt jag kan på formens nivå för att skapa möjligheter. Men det stora jobbet gör Moder Jord.

Vad är det jag gör för att skapa möjligheter? Det första var att hoppa av ekorrhjulet. Att säga upp jobbet och ha tillit till att företaget skulle bära mig. Även om jag inte visste så ville jag prova. Det gav mig det dyrbaraste jag kunde ge mig själv – friheten att planera min tid!

Du som följer mig ser att jag jobbar väldigt mycket. I perioder har jag kurser varannan helg och jag har öppet för sessioner två dagar i veckan. Men det är som jag styrt det, och innan jag bokade upp ”i det yttre” för kurser så hade jag redan avsatt tid för det inre. Tid för att återhämta mig. Jag har en VD i mitt företag – en ViloDirektör, som alltid prioriterar min återhämtning före aktivitet. Måndagar efter en kurshelg är min dag i skogen. Tisdagar är alltid bokningsfri, då är det administration eller skrivande. Onsdag- torsdag har jag bokningar men sällan heldagar och då finns det utrymme för mig och Moder Jord att planera tillsammans.

Jag har inte bara skapat ett företag, jag har i första hand skapat ett sätt att leva som fungerar och som gör att jag mår bättre än jag någonsin gjort!

Jag har givetvis också familj och vänner som stöttar och peppar mig, och jag har också professionell support. Precis som psykologer har egen handledning ska vi professionella alltid ha en egen coach som vägleder oss. Om vi vill att andra ska ta hjälp av oss och våra tjänster behöver vi leva som vi lär! Och om vi vill komma vidare i vår utveckling ska vi omge oss med de som är på samma resa, som tror på oss och vi tar hjälp av de som är där vi vill vara! Utan proffscoach hade jag inte varit där jag är idag. Och jag tror detta är det största misstaget andra företagare gör – att hamna i ”kan-själv-bubblan”. Det blir en rundgång som blir svår att ta sig ur. Då sinar ekonomin och blir en ond cirkel där vi inte tror oss ha råd att ta emot hjälp.

Det ekonomiska då? Tar jag ut nån lön eller är det maken som betalar räkningarna medan jag förverkligar mig själv?

När jag började hade jag ett konto med ”dra-åt-helvete-pengar” jag sparat undan. Tanken var att leva på dom första året, så inte maken skulle behöva försörja mig. Jag har kunnat ta ut lön från första dagen, så jag har bara använt pengarna på kontot för semester med familjen. Jag tar ut en mindre summa än den lön jag fick från ett heltidsjobb, men när jag tittar tillbaka så gick en stor del av pengarna av min heltidslön till kurser och vidareutbildning inom shamanism och andlighet. Nu är det en del av min och företagets utvecklingsbudget, så de pengar jag ”behöver” förutom mat och räkningar är mindre nu. Jag lever ett rikare liv än jag någonsin levt, om jag värderar hälsa, frihet och att skapa möjligheter som det mest värdefulla. När det gäller pengar så lever jag verkligen inte bara i tillit utan i VETSKAP att om jag gör mitt bästa så kommer Moder Jord alltid att ge mig det jag behöver, vare sig det är pengar eller annat. Och ekonomiskt har företaget omsatt mer årets första månader än hela året i fjol. Så allt visar mig att jag är där jag ska vara just nu.

I helgen kör jag kursen Let it Flow igen, tillsammans med Peter som gästlärare och budgetrådgivare, och sen är det semester och uppladdning för en händelserik höst!

Jag ser fram emot att möta en grupp ”icke-Skelleftebor” som kommer för att göra en intensivkurs av Måncirkeln första helgen i augusti!

8/8 kl 18 blir det ceremonikväll för Moder Jord på Rovön i Skellefteå!

18/8 är du välkommen på en Soulful Sunday med shamanska tekniker för dig som är nyfiken på vad det innebär att gå Skönhetens Väg.

I september ska jag ut och föreläsa om Skönhetens Väg, i Umeå, Skellefteå, Luleå. Kolla in datum och evenemang på Facebook!

Vi håller också på att bli den grupp som ska åka till Peru i mars 2020. För att vår guide Richard Aguayo ska kunna boka platser i Machu Picchu åt oss, behöver han veta så snart som möjligt hur många vi blir. Om Peruresan kallar dig, skicka mig ett mail så får du mer info! Det kommer att bli en resa som liksom allt vi gör på den här vägen, förändrar ditt liv till det bättre!

Jag tar inte emot bokningar, samtal eller privata sessioner under semestern men svarar på mail om du har praktiska frågor kring Peruresan och utbildningar i höst. Kontakta mig på jobbmailen anna@alight.me.

Har du påbörjat personliga vägledningssessioner finns alla tider för augusti och september att välja på Boka Direkt redan nu.

Önskar dig en riktigt fin sommar! Vi ses i augusti!