The devil whispered in my ear,

”you´re not strong enough to withstand the storm”.

Today I whispered in the devil´s ear,

”I Am The Storm”

JAG ÄR STORMEN! Oavsett vad som händer är det inte vad som händer, utan hur jag svarar på det som händer som kommer att påverka mig. Då jag vet det så är jag stormen.

 

Jag har senaste 40 dagarna gjort en resa i mig själv. Jag har gjort Lisa Natolis 40-dagarsprogram som är baserad på En Kurs i Mirakler. Det underlättade att ha förkunskaper om EKIM men är inget krav. Programmet är på engelska.

 

I stället för att vända sig utåt och söka svar hos någon annan eller i en bok är tanken är att skapa ett utrymme inom sig själv för att hitta inre vägledning. Att avsätta 30 minuter per dag för att tillämpa kursen – inte läsa OM En Kurs i Mirakel, inte prata om det utan börja LEVA och GÖRA kursen.

 

EKIM i sig själv är utmanande och kompromisslös vilket jag älskar, och Lisa Natolis program är lika utmanande och kompromisslöst. Vi började med att skriva på ett kontrakt med oss själva att göra de 40 dagarna oavsett vad som händer i våra liv.

 

Kontraktet gick också ut på att observera våra tankar, känslor och ord vi uttalar. Att lägga märke till konversationer inom oss själva, hur vi skapar historier om händelser och hela tiden drar det förflutna in i nuet och återupprepar det.

 

De symboliska 40 dagarna anspelar på Jesus 40 dagar i öknen. Under 40 dagar förbinder vi oss att ”fasta” från negativitet, gnäll, offermentalitet, skylla ifrån sig och skvallra, inte bara utåt i relation till andra, utan i första hand vaka över sina egna tankar som en hök och observera hur våra inre dialoger med oss själva låter. (Det var inte vackert att se men väldigt nyttigt att bli medveten om!)

 

De 40 dagarna handlade också om att bli medveten om alla frestelser som egot ställer oss inför. Jesus första frestelse var när djävulen uppmanade honom att göra stenarna till bröd. Symboliken i den är frestelsen att ”bryta fastan”, att gå tillbaka till sitt gamla sätt att klaga och skylla ifrån sig och välja det som framstår som den enkla vägen.

 

Den andra frestelsen var när djävulen utmanade Jesus att hoppa från klippan vid Jerusalems tempel – om han nu var guds son skulle änglarna fånga honom. Symboliken i den frestelsen är att vi kan göra healing och magiska trick av egen kraft, vi behöver inte Gud. Det är den kanske svåraste av alla, fällan vi går i när vi tror att vi ”kan själv”. När vi kör över vår inre magkänsla och vägledning och i alla beslut bara agerar utifrån huvudet. När vi varken ber om eller tar emot hjälp blir vi självrättfärdiga.

 

Den tredje frestelsen är när djävulen visar Jesus staden och säger allt detta blir ditt om du följer mig. Symboliken i den är frestelsen att tro att mirakler ska komma i form av världslig framgång, och vi följer ”det som glittrar” i stället för att förstå att det är en kärleksfull värld och inre frid vi egentligen vill ha.

 

Jag vet att många är intresserade av En Kurs i Mirakler och detta var ett kraftfullt sätt att kalla in den i sitt liv! Programmet är på engelska och finns ännu inte översatt.

 

Vill du börja med att läsa mer om EKIM på svenska finns ”En Kurs i Mirakler på lätt sätt” av Alan Cohen på svenska. Jag kan också rekommendera ”Bortom Universum” med Gary R Renard som är en väldigt personlig berättelse och en underhållande roman samtidigt, eller ”Åter till kärleken” med Marianne Williamsson (svår att få tag på, finns på antikvariat)

 

Vill du följa med till Glastonbury i Augusti så håller jag där en tre dagars introduktionskurs till En Kurs i Mirakler! Läs mer här