Detta är en föreläsning om pengars energi från kursen ”Let it Flow”, en workshop där vi tar hjälp av de fyra shamanska riktningarna för att förändra vårt synsätt på oss själva och därmed vårt förhållningssätt till pengar!

De fyra krafterna inom shamanismen är konsten att släppa taget, konsten att leva utan rädsla, konsten att följa sin själs kallelse och konsten att flyga ovanför stormen.

Oavsett vad vi har för relation till pengar så behöver vi förhålla oss till dom. För egen del tycker jag ekonomi är det absolut tråkigaste som finns, och det är ursprunget till den här kursen. Jag har såklart lämnat bort all bokföring men revisorn kan ju inte hjälpa mig att skaffa intäkter – det måste jag ju som egen företagare skapa och räkna på själv.

Jag brukar säga att shamanens främsta egenskaper är att släppa taget och att omvandla tung energi till lätt. Om livet ger dig citroner, gör lemonad. Om jag har idén om att pengar är ett tråkigt ämne – gör en rolig kurshelg som är till hjälp för alla som är med!

Så det gjorde jag, och tog proffshjälp av budgetrådgivaren, Peter Hedström, som hjälpte kursdeltagarna med de konkreta siffrorna medan jag fokuserade på hur vi kan skifta våra tankar och därmed energin kring pengars negativa laddning.

Och när jag satte mig ner och formulerade mina tankar om pengars energi så ser jag att de skiljer sig från det vi fått lära oss. Jag ser också att jag kan förklara varför pengar är så laddade – det beror på att vi har så vansinniga föreställningar om oss själva! Och att vi kan skifta det om vi skiftar våra tankar om vad som är vårt uppdrag på jorden. Våra främsta lärare här är våra ursprungsbefolkningar.

Detta är en föreläsning från första kursdagen som handlar om pengar och andlighet, om varför vi egentligen upplever pengar som så laddade och att det finns ett annat sätt att se på pengar som våra ursprungsbefolkningar kan lära oss: Tribal Economy som kan bli framtidens ekonomi om vi väljer att skifta vårt sätt att se på oss själva.

”Så mycket insikt och konkreta verktyg att jobba med!” ”Ett helt nytt sätt att se på pengar och mycket lärorikt och utvecklande” sa deltagarna som var med.

Kurshelgen återkommer förhoppningsvis som sommarkurs 2019. Håll utkik!