Gott Nytt År 2019!

 

Här är en tillbakablick på året som gått, då shamansk healing blev min väg på heltid! 2018 var året då jag kastade mig ut och började flyga. Jag är så tacksam att Du varit med mig på vägen!

 

För lite mer än ett år sen tog jag ett beslut som visade sig bli livsavgörande. I november 2017 blev jag för tredje vintern i rad tvungen att sjukskriva mig pga sömnproblem. Jag, som brukar röra på mig varje dag, var i så eländigt fysiskt skick att jag var avundsjuk på pensionärerna vi bor granne med, som orkade vara ute och promenera. Så illa var det, så jag förstod att jag behövde göra något åt min hälsa och min arbetssituation.

 

En natt när jag inte sov ställde jag mig själv frågan: om jag skulle somna och vakna imorgon och vara fullt frisk, vad skulle jag göra då? Svaret kom omedelbart. Om jag skulle göra det jag ville skulle jag lägga all min tid på att lära ut allt jag kan om shamanismens väg till personlig utveckling och helande. Så jag gjorde en överenskommelse med mig själv att ”om jag får bli frisk så ska jag göra allt jag kan och lägga all min tid på att dela mina kunskaper om shamanism!”

 

Vad som sen hände var ett mirakulöst helande. Tack vare hjälpen från en ört-och vitaminkur för att rensa ut gifter och kompensera näringsbristerna och behandlingar med akupunktur och healing fick kroppen hjälp att återhämta sig. Och efter att jag tagit beslutet och överenskommelsen med mig själv så gick det bara några veckor tills jag kände mig som vanligt.

 

I efterhand förstod jag att min själ lämnade mig när jag sprang i ekorrhjulet och la en heltid på att prestera på ett jobb som egentligen inte passade mig.  När jag äntligen svarade på min kallelse och fullt ut börja göra det jag drömmer om och längtar efter fullt ut så kom min själ tillbaka. Kontraktet skrevs om, så det som hände var att ”när jag börjar göra allt jag kan för det jag drömmer om så blir jag frisk”.

 

Jag hade tagit beslutet att säga upp mig och ge min hobbyverksamhet heltidsfokus. Och när jag svarade på kallelsen kom livet till min hjälp. Om jag hade trott att det var möjligt för mig att försörja mig som företagare inom alternativ hälsa så hade jag gjort det för länge sen. Men mina fördomar om livet som företagare höll mig tillbaka.

 

Under så många år har jag jobbat med personlig utveckling och att bli egenföretagare var nästa utmaning för mig. Andra omkring mig har såklart sett att det har varit dit jag varit på väg, men jag kunde inte göra det förrän alla bitar fallit på plats. Vad jag själv behövde för att ta steget var att möta mina demoner en gång till, och den demon jag fruktat mest har varit utmattningen. Ett av mina största motstånd var just att jag trodde att jag skulle jobba mig sjuk om jag blev företagare på heltid. Ironiskt nog hände just det jag var rädd för, jag jobbade mig sjuk genom att jag under flera år begärde av mig själv att jag skulle ha både ett företag och ett heltidsjobb…

 

Jag lärde mig så otroligt mycket om mig själv när jag brottades med min fysiska hälsa och sömnproblem. Jag skulle för mitt liv inte vilja göra om förra vintern, men jag skulle heller inte vilja vara utan den. Det är inte förrän vi blir prövade som vi förstår vilken kapacitet vi faktiskt har. Att inte kunna sova alls på flera dygn krävde en mental styrka jag inte visste att jag hade. När jag blev varse om den styrkan ökade min tillit oändligt till att livet verkligen vill oss väl, och det som sker är för vårt bästa. Att det blir smärtsamt beror på vår egen oförmåga att lyssna och ta in budskapet.

 

Det här är ju inte rocket science, ej heller något nytt för oss som jobbar med personlig utveckling. Så ytterligare ett sätt som egot försökte skuldbelägga mig och hålla mig tillbaka var med hjälp av skam, att jag som är healer och dessutom har varit igenom en utmattning för tio år sen borde väl minsann ha vetat vad jag skulle göra för att inte bli sjuk?

 

Nej, det visste jag faktiskt inte. Jag behövde den här vintern för att lära mig vad utmattning egentligen beror på. Jag hade som de flesta andra en diffus uppfattning om att utmattning är en reaktion på ohälsosam stress, och konsekvensen av den uppfattningen är att det är individen själv som behöver lära sig att hantera stress. Allt ansvar ligger på oss själva, trodde jag. Vilket gjorde det okej att  skuldbelägga sig själv för att vi blir sjuka, eller tänka att de som blir sjuka har ”orsakat” det själva…

 

Vad jag lärde mig den här vintern är att utmattning egentligen beror på ett virus. Att skuldbelägga sig själv för att ha orsakat  utmattning är som att skuldbelägga sig för förkylning, influensa och vattkoppor. Precis som andra virus slår det till när vårt immunförsvar är nedsatt, vilket det blir av stress. Och när vi blir sjuka behöver vi såklart ta ansvar för vårt tillfrisknande, däribland lära oss hantera stress. Men det är något annat än att skuldbelägga och att lägga ansvaret för orsaken på oss själva.

 

Jag kommer inte att gå in mer på det medicinska kring utmattningssymtom här. Vill du läsa mer är den främsta experten jag hittat på ämnet Anthony William.

 

2018 var året då jag bröt ett mönster av att ständigt känna mig otillräcklig till att göra mitt bästa och inte lägga energi på det jag inte kan påverka. Jag tog beslutet att prioritera mig själv, min hälsa och min energi först, för jag kan inte hjälpa någon annan om jag inte själv har fulladdade batterier. När jag verkligen började leva så som jag lär så har det skett helt magiska saker.

 

När jag började prioritera mitt eget välmående och fick tid att stilla mig och lyssna, så har jag under året som gått varit vägledd i allt jag gjort. Människor, möjligheter, tillfällen, händelser har kommit till mig på de mest magiska sätt.

Ett erbjudande om en företagsutbildning för kreativa soloföretagare kom i min väg, och det var precis den hjälp jag behövde. För vi kan inte lära oss själva det vi inte vet. Om vi vill komma någon vart så är det klokaste att ta hjälp av någon som kommit dit där vi själva drömmer om att vara. Så året som gått har jag blivit coachad och stöttad i en cirkel av drivna tjejer som liksom jag vill ge all sin tid och energi till att förverkliga sina vildaste drömmar. Läs mer här om du är intresserad av utbildningen!

Jag jobbar numera med Moder Jord som chef, både privat och på jobbet. Mitt uppdrag är att hålla mina batterier laddade för att kunna följa hennes vägledning. Och det är det jag har gjort under året som gått.

 

Du som har varit med mig på kurser, ceremonier, healingsessioner och föreläsningar under året som gått har sett resultaten av det. När vi möts, i Heligt Rum, på Moder Jords Mage, så sker helande och magiska möten. Vår själ kommer tillbaka för att dela glädjen med oss!

 

Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är för att Du varit med mig på den här resan! Jag är så tacksam för alla fantastiska möten, alla förtroenden jag fått där du delat din historia och vi tillsammans skiftat tung energi till lätt, allt mod som du som utmanat dig själv på mina utbildningar visat, all uppskattning jag fått för föreläsningar, ceremonikvällar, meditationer och inlägg på sociala media. All feedback jag fått där du förmedlat att det jag sagt, gjort eller skrivit varit till hjälp för dig. Jag är så glad att Du är med mig – vi gör det här tillsammans! För oss själva och för världen!

 

Mitt nyårslöfte till mig själv är att fortsätta följa min själs kallelse och Moder Jords vägledning. Att dricka livets nektar – att välja det goda, det högsta bästa för alla. Att vandra i Skönhet – att i en värld av dualitet välja ljus, visdom och skönhet.

 

Mitt nyårslöfte till Dig är att dela resan med Dig i ännu högre utsträckning! Att dela magin och miraklerna, skratten och firandet såväl som motstånden och svårigheterna. Jag vill leva med intentionen att vi stöttar varandra eftersom vi, oavsett om vi ens träffats, står tillsammans i cirkeln med stöd av de som gått före oss för att vända världen rätt och för att leva ett medvetet liv med en sinnesfrid vi inte kunde ana var möjlig!

 

Om du väljer att jobba tillsammans med mig på någon av mina kurser, utbildningar eller behandlingssessioner så kommer jag att ge dig unikt stöd genom att dela det shamanska perspektivet på det som sker. Du kan också räkna med att jag kanske inte säger det du vill höra, men du kan vara säker på att jag delar det jag blir vägledd att förmedla, med kärlek, glädje och den humor som kan vara så krass och underfundig som livet självt är! Moder Jord är den mest fantastiska samarbetspartnern vi kan ha. När vi står tillsammans i cirkeln är det Hon som bär oss, och leder oss hem.

 

Välkommen 2019! Let´s do this!